klik2

Popular Posts

Tweet-tweet

Followers

Arkib

Chit Chat

Wajah baru bila Tiney berbicara...


Salam semua..

Saje je tolong promote blog member... hehe... Dia dah tukar wajah baru blog die nak link tekan sini.

Kalau nak tukar template blog tu kan. Senang je. Hari ni aku nak share cara nak tukar template selain yang dah ada dalam blogspot neh. Otai-otai blogger nyang datang melawat, kalau ada salah dan silap sila tegur erk.. Bukan apa aku pun baru je terjun dalam bidang yang luas ni.. Banyak lagi yang nak kena belajar.. hehe.. Tapi apa salahnya kita berkongsi ilmu.. Ye tak??? 

Langkah yang pertama:

Korang download template pilihan korang tu..  Macam-macam boleh pilih kot., Kat Google banyak.. pilih je mana satu yang berkenan di hati.. hehe..
Contonya macam ni...


Lepas tu:

Pergi dashboard blogspot, pergi halaman design dan edit html.. macam kat bawah ni


Kemudian upload apa yang korang download sebentar tadi kat sini..


Ikut setiap step dari no satu sampai empat..
  1. Untuk korang rasa lebih selamat baik korang download template yang sedang korang pakai sekarang ini. Mana la tau terkenang ke apa ke kan lepas ni dan taku-takut tak jadi pulak kan?? hehe
  2. Pilih template yang telah korang pilih sebelum ini pastu upload
  3. Ha.. pas upload tu korang save template. dah jadi. Kalau dis suruh simpan apa-apa widget yang korang guna tu, rasa nak guna simpan, kalau tak nak tak payah. hehe
Rasanya macam tu jelah. Mintak pandangan otai-otai. hehe


Bye...



One Response to Wajah baru bila Tiney berbicara...

  1. trimas ye mawe!! hehehe =)

Link Xchange

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...