klik2

Popular Posts

Tweet-tweet

Followers

Arkib

Chit Chat

Tekad aku

Dah lama aku tangguh dan tangguh dan tangguh nak tulis entri neh.. "Time free" rasa malas menguasai aku. Tahap "Giler Ah"... Untuk kali ni aku bertekad nak tulis sampai habis dan "post". Walaupun aku tahu, ruangan aku ni, hnya sekadar untuk aku syok sendiri je, jadi suka hati aku nak tulis apa,mengapa dan bagaimana... kan??

Dah masuk dua minggu sesi 2010/2011 bermula. Huh! Agak kalut dan mulut gak bila "Fisrt Time" aku kena daftar kursus sendiri. Berbagai persoalan aku ajukan kepada rakan-rakanku. Sedikit kebingungan dek kerana ketidak biasaan. Untuk semester ni aku mohon 21 jam kredit daripada 18 jam kredit yang sepatutnya diambil. Saja gatal-gatal mohon. Alik-alik dapat, nah amik ko! Takke letih dalam seminggu kelas "pack" giler. Ape pun tulah cabarannya.

Ha nak citer sal major minor lak. Major aku ambik bahasa, minor lak aku amik sastera. Kira ada kaitan la tu. Orang kata, kalau nak mendalami bahasa, kena amik linguistik sebagai adik. Haih.. Bahasa pun dah banyak aku lupa.. Nak kena "recall" balik semua tu. Ni la yang buat aku pening masa nak daftar kursus hari tu. Pening dan pening. Nasib ada buku panduan dan kaunter pertanyaan (FB le). Senior dan rakan-rakan banyak membantu, walaupun aku akui mereke berserabut dengan aku... haha..

Ha..! dua minngu kuliah dah bertimbun tajuk-tajuk "asaimen". Semua kena "present" awal. Huh..! Sape la pilih undi tuh... (akulah tu)... Jadi, nak tak nak aku dah kena "start" buat dah asaimen. markah tu. Nak harapkan aku yang mals ni nak study sampai bila pun markah aku tak tinggi. Azam tahun ni nak capai PNG 3.5 dan PNGK aku biarla cecah 3.4. nanti senang la ku nak "apply" apa-apa kan... 

Kat kolej aku ni pun ada gak pogram die.. Walaupun dah ramai "local" takde. Jadi yang ada ni tollong-tolong la ye meriahkan majlis sekurang-kurangnya... Tuk sem ni "first time" aku join program fakulti/akademi. Program pertama aku ni kira "best" ar skit. Hari Interaksi APM atau lebih ringkasnya HATI. Dekat di hati. Sesuaila nama pogram ni untuk mendekatkan hati-hati budak-budak "junior" yang hati diorang tu masih kat kamung. Hati kitorang ni takpe ar dah brutal. Kononye la. haha.. Pogram tu bakal berlangsung hujung bulan ni. Kepada "junior-junior" aku jangan lupa "join". 

OK la kot stakat ni.. Aku nak pegi basuh kereta lak.. HA!  Bukan kereta aku lah... Kitorang nak kutip dana, nak tampung perbelanjaan tuk HATI ni lah... Dengan senag HATI dan rela HATI aku cuci HATI nak cuci kereta. Akhirnya berjaya gak aku tulis sampai abis. Len kali lak... "Next Time" aku nak tulis benda yang datangkan manfaat la.. Ntah la pa benda tu.. Nantilah aku cari.... 

Assalamualaikum... 


Link Xchange

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...