klik2

Popular Posts

Tweet-tweet

Followers

Arkib

Chit Chat

Transformasi LRT.

Salam...

Tahukah anda (bagi yang belum tahu macam aku), LRT sekarang guna sistem tiket yang baru.. Diorang dah upgared kat semua stesen rasanya. Yang berulang-alik guna LRT pasti dah tahu akan perubahan ni. Yag jarang-jarang guna macam aku ni, serius aku rasa macam first time duk KL neh.. Tak tahu..

Nak balik kampung semalam nasib baik ada abang maintainance kat situ tolong tunjuk.. Haha.. Lawak pulak pikir.. Rupanya cara 'operate'nye lebih kurang sama macam guna kad dulu.. Cuma untuk single journey diorang tukar guna token..

Gambar daripada Rapid KL


Lepas tu ada la lagi kad-kad touch n go tu.. Rasanya pakai token ni lebih cepat dan senang kot.. Token guna konsep touch n go jugak. Waktu keluar je kita masukkan macam masuk duit dalam tabung.. Hehe.. Fast and easier. 

Gambar Rapid KL


Lepas ni tak jakun dah. Haha... Sebab jarang sangat keluar sekarang ni... Haha..

Sudi-sudi like kat page ni.. Klik SINI

3 Responses to Transformasi LRT.

  1. haha, mila pun 1st time guna token ni jakun gila nak touch screen tu..sengal jerk!

  2. pm says:

    bg saya yang pertama kali gune agak terkial2 juga...sebab mesin 2 xmau terima duit yg kita dah masukkan..jenuh masukkan duit tp xditerima..

  3. hati♡ says:

    infomative.. hehe ^^

Link Xchange

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...