klik2

Popular Posts

Tweet-tweet

Followers

Arkib

Chit Chat

Bola Kertas

Salam...

Musim hujan, biasalah hujan petang-petang ni. Dalam TV pun duk ramal banjir besar akan berlaku sedikit masa lagi. Semua agensi keselamatan sudah dikerah melakukan persediaan menghadapi musim tengkujuh terutama di Pantai Timur.

Ketika hujan, maka bermulalah aktiviti tonton-menonton TV.. Haha.. Aku tengok Upin Ipin tadi. Dalam kartun tu buat aku teringat permainan yang pernah aku main dalam kelas waktu kecik-kecik dulu. Masa cikgu tak de dalam kelas, memang akan main benda ni la.

Permainan macam ni kalau kat tempat aku dulu ada musim-musim dia. Ada musim main wau, ada musim main gasing, campak getah, teng teng a.k.a dek coks, main gelek rel basikal dan banyak lagilah. Macam-macam jenis permaianan ada. Dengan tudung botol pun boleh buat main.

Yang aku nak cerita ni main bola kertas. Rupanya lebih kurang main bola padang jugaklah. Cumanya ada dua orang je pemain yang control kertas-kertas yang berperanan sebagai pemain tu. Bola dia pun dari kertas dan gumpal berbentuk bulat. Rupa dia macam kat bawah neh.

Kredit gambar sini

Ada banyak lagi permainan dulu-dulu. Tak tau lah budak-budak zaman sekarang ni main ke tak. Maklumlah mereka semua dilahirkan dalam dunia yang dah ada teknologi.

Sila like page Kisah Mawe kalau sudi kat SINI.
Join Group Blog member aku kat SINI.

Kredit gambar disini: Kechik itu Comel

9 Responses to Bola Kertas

  1. Sd Malay says:

    Yeah nowadays, game use technology but can't socialize well.. Traditional game make us have lot of friends :-)

    Just for your info, If you own a blog and want to get the Treasures (Samsung Galaxy Ace dan RM 1,000) from Streetdirectory, please make sure you won’t miss this opportunity

    It's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/
    Thank you very much for your attention

  2. ctk says:

    ct pernah maen dulu bende neh dlm klas...bes! skrg sush da nk tgk budk2 men..hihi

  3. hahaha...dulu saya selalu main!

    serious x bosan hahahahhaa

  4. budak sekarang main bola dalam Ipad je. hehehe

  5. ohoo,.xreti deh main bende2 camni,.bese tengok je budak2 laki main,.hehe,.sronok sangat kan game time dulu2,.macam2 nk main,.

  6. konde says:

    thailand pun dah banjir, jangan lah mampir ke malaysia tuh banjir

    By the way,
    Just for your info, If you own a blog or a website and want to get the Treasures from Streetdirectory, please make sure you won’t miss this opportunity ;). It's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

  7. kai says:

    siyes suke main bola kertas...
    bola dia pakai rokok punye dalam tu..
    ade kertas emas..
    bola pon kale emas hehehehehe!
    player dia pakai kalender..
    pastu letak no dgn name kt blakang..
    punye kreatif

  8. aRe-lOnG says:

    Pergh....

    Zaman-zaman old school nie...

    lame da x main bola kertassss...

    PeNgembara

  9. Gombug says:

    Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...


    SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...

Link Xchange

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...