klik2

Popular Posts

Tweet-tweet

Followers

Arkib

Chit Chat

Kisah budak itu...

Salam...

Baru habis kem.. Haha.. Penat belum hilang lagi neh.. Update blog sebelum balik.. Aku nak buat post auto pun tak tau nak tulis apa.. Lagi pun sekarang ni musim cuti.. Ramai yang bercuti.. Oh.. Lupa.. Sepatutnya esok kena pergi kenduri kahwin kakak kawan aku.. Tak sempat nak balik.. Tiket habis... Minggu ni penuh dengan kenduri kahwin.. Selamat Pengantin Baru diucapkan kepada semua yang melangsungkan perkahwinan di musm cuti neh...

OK.. Berbalik kepada topik.. Dulu masa aku form 5, kononya senior la masa tu.. Kehidupan kat hostel ni penuh dengan warna warna.. Dulu sebelum aku naik sekolah menengah, mati-mati aku tak mau masuk hostel.. Waktu tu gejala buli menjadi-jadi dalam hostel.. Antara sebab aku tak nak masuk hostel adalah sebab buli.. Hehe.. Tapi form 1 aku masuk hostel jugak.. Jauh dari kampung aku.. Kat Bachok... Masa tu jugak, Black Mental menular dalam kalangan remaja, dan masing-masing ingin melebarkan benda tu... Aku bernasib baik kiranya.. Kerana aku sakit... sebulan aku tak pergi sekolah kemudiannya aku pindah sekolah untuk menerima rawatan kat hospital yang dekat kampung aku... Haha.. masa ni dah duduk kat rumah.. lang alik ke sekolah... Aku suka, tapi mak ayah aku tak suka.. Hehe..

Dah jauh melalut.. Kali berikutnya aku masuk masa Form 3... Itu pun sebenarnya tak nak mulanya.. Desakan mak dan ayah aku dan dorongan kawan aku.. Maka masuklah aku ke asrama sebulan sebelum exam.. 

Keduanya masa form 5.. Masa inilah senioriti aku bermula.. Haha.. Aku tak membuli... Betul.. Bukan jenis aku membuli.. Tapi aku suka bergurau.. Bermulalah kisah budak itu.. Aku tak ingat sangat macam mana aku boleh rapat dengan budak ni.. Tapi dia selalu berada dalam kumpulan budak-budak senior.. Merupakan seorang pelajar UPSR yang cemerlang.. Tak tau kenapa dia tak masuk sekolah berasrama penuh.. 

Yang paling aku tak boleh lupa.. Ada satu hari tu, gurauan aku dengan kawan aku tu secara tidak sengaja telah buat dia menangis.. Haha.. Cuak jugak masa tu.. Kot-kot dia report kat warden.. Makan rotan la jawabya.. Gurauan tu memang kasar la sikit.. Biasa la kan.. Haha.. Remaja lagi masa tu... Haha..Tapi nasib baik tak.. Yang tak baiknya.... Dia dah tak tegur aku lepas tu...

Ingat-ingat balik, macam-macam cara aku buat semata-mata nak mintak maaf. Haha.. Cuak beb.. Nak exam masa tu.. Buat salah kat orang pastu orang tu tak maafkan.. Lama jugak budak ni buat tak tahu dengan aku.. Tapi herannya, rakan subahat aku tu 2-3 hari lepas tu ok je dengan dia.. Pelik-pelik.. Haha...

Sampai ke akhir tahun.. Haha... Lepas SPM aku masuk Tingkatan 6.. Masa tu budak ni amik PMR dan berjaya masuk ke MRSM... Haha.. Kawan aku yang sepakatan tadi bagi tau.. Ok.. Lepas tu dah tak tau dah.. Sekarang ni budak ni sedang mengikuti pengajian ASASI di sebuah IPTA..

Agak-agak kalau budak ni baca.. Dia ingat tak cerita ni.

Masa Form 6 pun ada jugak ceritanya.. Haha.. Bermula dengan gurau jugak la... Lebih kurang sama je ceritanya.. Aku memang suka bergurau.. Lepas tu dah serik nak bergurau.. Aku diam je.. Haha.. DIAM... Haha..

Nak pastikan budak tu baca...

Eh.. Jap.. Gud Luck kepada budak yang masa aku Form 6 dalam SPM tahun ni.. dan Tahniah kepada budak masa aku Form 5.. Hehehe.. (ayat ni bunyinya macam tak gramatis je.. Belasah.. )

2 Responses to Kisah budak itu...

  1. cik grrr says:

    Gurau tak bertempat ni! huhu..
    Ssh la nak cari blk bdk tu nk mntk maaf, tpi heran gk ae? kwn len dia bek, tpi..mawe x!

    ^_^

  2. hahaha... tu la..

Link Xchange

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...