klik2

Popular Posts

Tweet-tweet

Followers

Arkib

Chit Chat

Andainya ada ETS dan seumpamanya di Pantai Timur Semenanjung

Salam Sejahtera…

Masuk bulan 6 ni dah 2 tahun aku berada di kolumpo… Dan sepanjang dua tahun pelbagai pengalaman aku tempuh… Paling merisaukan setiap perantau terutama bagi yang nak balik ke Pantai Timur khususnya negeri aku… TIKET..



Tak kiralah keretapi ke, bas ke.. kapal terbang ke. Kapal laut je tak buat service.. kalau ada berebut jugak rasanya… Setiap kali perayaan yang ada kat Malaysia, tiket balik kampung memang jadi rebutan…

Bukan nak salahkan orang balik kampong tu, tapi setiap tahun, kita kan ada perayaan yang nak disambut oleh setiap kaum.. Jadi takkan tak ada langkah untuk mengurangkan masalah TIKET habis waktu perayaan… Seingat aku.. kalau nak balik raya puasa hari tu.. Awal ramadhan tu dah kena booking tiket siap-siap.. kalau tak alamatnya beraya kat KL… Paling tidak pun tumpang orang..

Tu yang aku terpikir.. sektor pantai barat sampai ipoh dah ada ETS.. Kalaulah ada ETS kat Pantai Timur.. Kan senang nak balik.. Hehe.. Tak berani nak naik bas.. 






Iklan : Nak menang iPad2, Blackberry Bold 3, atau iPod touch sign up di sini dan berlumba sehingga ke garisan penamat.. 

6 Responses to Andainya ada ETS dan seumpamanya di Pantai Timur Semenanjung

  1. betul2,sokong! takot da naik bas..huu~

  2. hehe... harap nanti ada la kot..

  3. naik la flight, hehe ;)

  4. tak mampu lagi.. hehe

  5. kemungkinan bajet 2020 kot..huhu

  6. munkin kot.. hehe.. :)

Link Xchange

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...