klik2

Popular Posts

Tweet-tweet

Followers

Arkib

Chit Chat

Baru aku sedar...

Salam..

Pada mulanya aku macam tak percaya tau.. Tapi bila aku cari dan tengok beberapa keping gambar, memang sah dah.. PROTON diberi penghargaan untuk jadi kereta peronda polis kat UK tu beb.. Selama ni yang aku tau kereta proton ada kat Indonesia dan dijadikan sebagai teksi. Itu pun dah kira satu promosi yang baik PROTON untuk meluaskan pasarannya di luar negara. Aku dapat cerita ni di blog bro Hafiz.net

Apa perasaan korang. Bangga tak.. Walaupun aku ni tak kerja lagi dan belum berkereta.. hehe.. Aku bangga beb. Bangga nama Malaysia ada kat luar. Kalau ada rezeki pergi UK nanti leh la aku kembang-kembang hidung, That our cars, being your police patrol car. Kalau salah sorry erk.. hehe.. Tak berapa fasih bahasa Inggeris.Korang tengok la gambar-gambar ni dan berikan respon korang.. 

Sumber : Klik sini


Humberside Police YX53KLZ

18/10/08. Queens Gardens Police Station, Hull. A Proton Impian.
Sumber : Klik sini



Humberside Police Proton Impian 

YX56ESN in the snow in Bridlington.

Sumber : Klik sini

7 Responses to Baru aku sedar...

  1. kalau betul, kira hebt jugak la ea..hehe..

  2. btul la tu kot.. takkan kat m'sia ada salji.. hehe

  3. mimi sya says:

    huh~! hebat2....berbanggalah mnjadi rkyt mlysia^_^

  4. wah..nmpk cm kereta peronda polis kt malaysia lah lak..hehe

  5. bangga-bangga.huhu..

    dulu aku pernah dengar Satria GTI pernah dijadikan kereta peronda dekat britain tapi entah lah sama ada berita tu sahih atau tak. Inspira dah keluar tentu lepas ni dijadikan kereta peronda pula dekat UK.

  6. kayuburuk says:

    kereta proton ni da bnyk kt ngra2 luar..mcm kt egypt,bnyk kereta wira n Gen2 kt sini..perodua pon bnyk..hehehhe

  7. RuSh D says:

    bangga sekejap:)
    kereta proton murah kot kat sana

Link Xchange

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...